29 aprilie 2019 2 min de citit

Nu toata lumea are o gradina sau timp sa îngrijeasca sute de plante de apartament. Cei mai multi dintre noi cochetam cu ideea plantelor de apartament, le ingrijim ceva vreme, dupa care de cele mai multe ori incep sa se usuce si mor.

Doar pentru ca nu suntem cei mai priceputi la crescut plante nu inseamna ca nu trebuie sa ne bucuram de ele in propriul apartament. Iata cateva idei pentru care un terariu cu plante poate fi potrivit pentru tine:

Terariu cu plante ocupa putin spatiu

Poti crea un terariu in orice tip de bol de stica. Poti avea unul mic pentru birou sau unul mai mare care sa ocupe un spatiu pe o comoda si chiar pe tavan, sub forma de lustra LED.

Terariul cu plante este usor de intretinut

Un terariu are anevoie de apa doar atunci cand pamantul pare uscat. In interior vei avea o combinatie de pamant special (care absoarbe umiditatea in plus). Este un efort minim fata de acela de a ingriji o planta.

terariu led cu plante naturale suculente si scortisoara

Terariul LED cu plante suculente

Un terariu deschis este mai uscat si poti creste plante din categoria suculentesau cactusi. In plus, iluminarea LED asociata, necesara intretinerii plantelor suculente, are un impact vizual major si o functie de lumina de decor in incinta unde terariul este amplasat.

Terariu cu plante poate fi foarte creativ

Pentru ca poti adauga orice fel de elemente de decor iti doresti, de la pietricele colorate la elemente naturale (lemn, scortisoara, licheni, anason), cat si alte figurine si accesorii tematice specifice sarbatorilor, anotimpurilor sau diverselor ocazii cu care un terariu poate fi oferit cadou celor dragi.

Terariul cu plante aduce verdele in casa ta

Este placut sa priveste culoarea verde a plantelor, iar terariul cu plante este sansa sa poti face asta chiar in casa ta cu minim de efort.

Articol aparut pe: http://GuidetoLife.eu


Newsletter